RENDEZVÉNYEK

Évenként: 2020. 2019.

2 0 1 9.
JANUÁR
Jan. 29.
KÉK-taggyűlés. Levezette: Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke. Jelen voltak: a KÉK-tagok. Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Ház
FEBRUÁR
Febr. 23.
KÉK-kiállítás, amelyet Somfai István elnök vezetett le, és Csóka László festőművész nyitott meg. A műsorban versekkel léptek fel az IRKA-tagok.
Febr. 26.
KÉK-taggyűlés. Levezette: Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke. Jelen voltak: a KÉK-tagok. Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Ház
MÁRCIUS
Márc. 3 - ápr. 10-ig.
Kerámia kiállítás. A kiállító művész Barabás Irén festő és keramikus. Helyszín: Érd, Szepes Gyula Művelődési Ház előtere.
Márc. 23-24.
Poly-Art Alapítvány által szervezett kirándulás Gántra. A KÉK-tagok kiállították műveiket, és itt került sor irodalmi pályaművek kiértékelésére is, amelyet a Poly-Art másik tagszervezetének, az IRKA-nak tagjai alkottak. A megnyitót Orbán Péter ügyvezető, a Fecskepalota létrehozója tartotta. A pályázati értékelők a sikeres pályaműveket a KÉK-tagok által készített kerámiákkal és festményekkel jutalmazták. Zenés műsor: Szigeti Eszter és Varga Zoltán. Helyszín: Gánt, Fecskepalota
Márc. 26.
Festészeti előadással egybekötött KÉK-taggyűlés. Előadó: Majorné Bániczky Julianna. Helyszín: Érd, Szepes Gyula Művelődési Ház.
ÁPRILIS
Ápr. 3.
Poly-Art pódiumest, amelyet Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke vezetett le. Az esten bemutatkoztak: Révészné Bogdán Jolán és Kávránné Szedmák Ilona, valamint a Poly-Art 25 zsebkönyvének IRKA-szerzői. Zenei aláfestés: Pap Dominik, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium (VMG) diákja zongorán. Helyszín: Érd, Csuka Zoltán Városi Könyvtár.
Ápr. 17.
Kiállítás a KÉK-tagoknak a húsvét témakörrel kapcsolatos alkotásaiból, amelyet Tar Zoltán, az Érdparkvárosi Református Gyülekezet lelkipásztora nyitott meg. A programot Somfai István vezette le, az IRKA-tagok pedig versmondással közreműködtek. Helyszín: Érdparkvárosi Református Templom (Érd, Csurgói u. 4.)
Ápr. 30.
KÉK-taggyűlés. Levezette: Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke. Jelen voltak: a KÉK-tagok. Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Ház.
MÁJUS
Máj. 7.
Részt vettünk Bíró András érdi író, költő, újságíró és műfordító síremlékének avatásán. A síremlék felállítását a Poly-Art Alapítvány és Czabai Balázs kezdeményezte, és megvalósításához Érd Megyei Jogú Városának Önkormányzatán kívül a Poly-Art tagjai adakozással is hozzájárultak. Beszédet mondtak: Mészáros András polgármester, továbbá Czabai Balázs és Somfai István. Szigeti Eszter és Varga Zoltán zenés összeállításukban Bíró András megzenésített verseit adták elő, az IRKA-kör tagjai pedig verseket szavaltak. Helyszín: Érd, Ercsi úti temető.
Máj. 10.
A Klauzál Ház kamaratermében Tavaszi megújulás címmel megrendezett kiállítás megnyitóján Neuberger István festő- és grafikusművész beszélt a kiállítókról és alkotásaikról. A tárlaton kiállított hetvenhét alkotást, a képeket és a kerámiákat huszonhárom festő és hét keramikus készítette. Zene: Győrffi Gergely hegedűművész. Helyszín: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ.
Máj. 24.
Kovács Mátyás festőművész kiállítása. Bereczky Loránd művészettörténész beszélt a művészről és alkotásairól. Zene: H. Zuveti Alajos nagybőgő és kísérője. Helyszín: Budapest, D18 Kávézó.
Máj. 28.
KÉK-taggyűlés. Levezette: Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke. Jelen voltak: a KÉK-tagok. Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Ház.
JÚNIUS
Jún. 18-21.
Alkotótábor a Czabai-kertben. Czabai Balázs, a természetvédelmet élvező tölgyes tulajdonosa évente biztosítja ezt a lehetőséget a KÉK-tagoknak. Helyszín: Érd, Radnai u. 50.
Jún. 21.
Kiállítás a Czabai-kertben, amely a KÉK-tagok egyhetes művésztáborában készült alkotásait mutatta be.
AUGUSZTUS
Aug. 2.
Kiállítás. Téma: ,,Festőtábor a Czabai-kertben". Az egyhetes művésztáborban készült alkotások bemutatása. A kiállítást megnyitotta Hangyássy Zsuzsa KÉK-tag. A programban közreműködtek a KÉK-tagok. Helyszín: Érd, Parkvárosi Közösségi Ház.