IRKA-tagság

(személyes és virtuális)

Az IRKA-tagság működési szabályzata

1. A negyedévente megjelenő Érdi IRKA c. irodalmi és kulturális folyóiratban szerepelnek a tagok írásai (többet kell küldeniük a szerkesztőség számára, hogy legyen lehetőségük választani: terjedelem, téma, minőség tekintetében. Nincs publikálási költsége.
A személyes tagok az újság megjelenésekor a rendelt példányszámnak megfelelően fizetnek (az ára évente változhat), a virtuálisak pedig e-mailben kapják meg – tetszés szerint kinyomtathatják.

2. Két-két irodalmi és képzőművész-alkotót mutatunk be a hasábokon (fényképpel, írott egyéni szöveggel).

3. Tavasszal és ősszel költői estet / prózaírói bemutatkozást rendezünk.

4. Egyéni finanszírozású kötetbemutatóra (magánkiadás) van mód (szerkesztés, lektorálás, nyomda).

5. Páratlan évben Poly-Art antológia, páros évben IRKA-antológia kiadása révén nagyobb a publikálási lehetőség.

6. Évente több pályázatot írunk ki (tematikus, évfordulós, kép-vers, őszi stb.) ingyenes nevezéssel, értékes díjazással (szakmai zsűri értékel, rangsorol).

7. A pályázati anyagokból készült kötet igény szerint megvásárolható, mint a műsorokról, az irodalmi estekről szóló videófelvételek CD-je.

8. Júniusban, az IRKA születésnapján a szakmai zsűri irodalmi díjra terjesztheti fel a tagot vers-, próza- és diákkategóriában.

9. A Poly-Art Alapítvány is évente egyszer adományoz díjat vers- és prózakategóriában a ( a tagok szavazata alapján).

10. A Poly-Art révén a pódiumestek és a tárlatok (évente kétszer) emelik az irodalmi és a képzőművészeti bemutatkozások számát.

11. A Poly-Art évente egyszer ad ki egyéni vagy gyűjteményes kötetet az alapítvány számlájára.

12. Az újaknak az éves tagdíj összege: 3000 Ft, a régieknek 2000 Ft. A nyomdai munkálatokat és a fenntartási költségeket foglalja magába. Aki szponzori támogatást hoz, méltányoljuk (az összeg függvényében).

13. Az IRKA-tagság nem zárja ki a más irodalmi körökben való részvételt, a más pályázatokra való jelentkezést és más antológiákban, irodalmi lapokban való publikálást.

14. Honlapunkon (www.poly-art.hu) részletes program, kép- és dokumentumgyűjtemény olvasható.