Bemutatkozás

Bemutatkozások az Érdi IRKA oldalain

Az Érdi IRKA irodalmi folyóirat minden számában bemutatunk egy-egy IRKA-tag irodalmárt, KÉK-tag képzőművészt, illetve szervezetet, amellyel kapcsolatban állunk. Az itt található lista megkönnyíti a keresést. Névsor szerint megadja a bemutatkozókról szóló cikkek pontos helyét az egyes IRKA-számokban. A folyóirat korábbi számai az Irka folyóirat menüpont alatt találhatók. LISTA ITT...

Bemutatkozik az érdi Irodalomkedvelők Klubja /IRKA/

Klubunk története csak néhány éve kezdődött. Mód Lajosné Zsuzsa alapította, aki a pesti irodalmi estek mintájára szervezte meg ezt a kis baráti társaságot. Tartozunk annyival az emlékének, hogy folytatjuk, amit elkezdett.
Valójában jól érezzük magunkat ezeken a kellemes hangulatú találkozókon, összeköt bennünket az irodalom szeretete.
Ki lehet tag?
Bárki, aki szívesen megosztja irodalmi élményét, írását a többiekkel.
Nem számít, mi a polgári foglalkozása, nálunk lehetőséget kap, kibontakoztathatja tehetségét.
A Szepes Gyula Művelődési Központban havonta egyszer (a második pénteken 4-kor) körbeüljük a nagy asztalt, és kezdődhet a felolvasás, a versmondás, a könyvismertetés.
… Ha valaki szemérmesebb, nem akar szerepelni, csak hallgatni, nincs kötöttség, azt is lehet. Kivárjuk türelmesen, mikor nyílik meg, nem unszoljuk.
Másnak a művét előadni szintén van mód.
Az ajándékvers, az irodalmi totó, a játék egy-egy ünnephez vagy aktuális eseményhez kapcsolódik, felhívjuk egymás figyelmét más kulturális rendezvényekre, előadásokra, ezeket rendszeresen látogatjuk is.
Csak az adventi és a karácsonyi ünnep nagyobb ívű: a meghívott színészek irodalmi műsora igazi katartikus feltöltődést jelent, a terem zsúfolásig megtelik.
A hétköznapi találkozókat is ünnepi tartalommal töltjük meg.
Mi már tudjuk: nemcsak olvasni szórakozás, hanem az alkotás folyamata, eredménye is felemelő.
Őszintén tudunk örülni egymás sikerének, a felolvasott vagy a kötetben megjelent műnek.
Nemcsak lelkes csapat, hanem igazi közösség a miénk.

Daróci Lajosné
klubvezető