Daróci Attila

Budapesten születtem, 1980-ban. 16 éves korom óta írok verseket, leginkább az ember és a természet kapcsolatáról. Harmadikos általános iskolás koromban kaptam meg az Első atlaszom című könyvet, aminek az utolsó oldalain bemutatták a bolygókat és a Napot. Ez annyira tetszett akkor, hogy eldöntöttem, csillagászattal akarok foglalkozni. Később ez az elhivatottság alábbhagyott, majd a gimnáziumi évek alatt újra előjött. Az írást egy régi barátom hatására kezdtem el, a témát pedig a természet adta, vagyis a csillagászattal kapcsolatos látványi és érzelmi elemek egybeszövése. 2007-ig sikerült annyi verset megírnom, hogy úgy gondoltam, szeretném nyomtatott formában is látni.
Ekkor jelent meg néhány versem a Poly-Art Alapítvány két antológiájában, és ez időben már készült az első verses kötetem is, ami 2009-ben jelent meg Agyvihar címmel.
2010 áprilisában a Szepes Gyula Művelődési Központban Ad astra per aspera címmel volt egy Vers-Kép időszaki kiállításom, amelyen Mádai Attila fényképei és az én verseim voltak összepárosítva, így az olvasó egy pillanatnyi képi rásegítést kaphatott.
2011-ben meghívtak a volt Széchenyi Általános Iskolába egy író-olvasó találkozóra, ahol már az új, készülő kötetemből olvastam fel néhány, könnyebben emészthető verset.
A második könyvem 2012 utolsó havában fog megjelenni.